Történelmi nyereség előtt az OTP

 

Várhatóan egy milliárd euró körül lesz az OTP-csoport idei egész éves nyeresége – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen a bank új, innovációs fiókját mutatták be.

Elmondta: erre minden esély megvan, mert azokban az országokban, ahol az OTP-csoport tevékenykedik, idén mindenütt gazdasági növekedés tapasztalható, Magyarországon kiemelkedően, mintegy 5 százalékkal bővülhet a gazdaság 2018-ban. A csoport idei első háromnegyed éves gyorsjelentése is alátámasztotta, hogy kiugró eredmény várható az idén – mondta Csányi Sándor.

Kiemelte: az OTP évek óta vezető szerepet tölt be a banki innovációban. Az Árkád üzletközpontban bemutatott új innovációs fiók készpénzmentes, teljesen új, digitális megoldásokat nyújt tabletekkel, okos ATM-ekkel felszerelve. A bank az ügyfelek ötleteit is várja, mivel ez a fiók mintául szolgál majd az új innovációs egységek létrehozásakor.

Csányi Sándor emlékeztetett: a Euromoney szaklap először választotta a régió bankjának az OTP-t, egyúttal az Európai Bankhatóság és az Európai Központi Bank által végzett stressz-teszten a pénzintézet a 9. helyen végzett, ami azt jelzi, hogy az OTP csoport tőkeerős bank. A MasterCard versenyén ismét az Év bankja lett a hitelintézet, emellett a 2018. leginnovatívabb bankja címet is elnyerte – mondta.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte: az OTP már három  éve elindította digitális fejlesztéseit, ennek eredményeként 38 jelentős és 70 kisebb fejlesztés zajlott a bankban. Az ügyfelek minden ötödik személyi hitelt digitálisan igénylik, és az elektronikus aláírást mintegy 1,1 millió ügyfelük használja – jelezte Csányi Sándor. A céljuk az, hogy a fiókok a jövőben papír- és készpénzmentesek legyenek – mutatott rá.

Az MTI kérdésére Csányi Sándor jelezte: a digitalizáció miatt nincs szükség a fiókok számának jelentős csökkentésére, a fiókok működésekor azonban előtérbe kerülnek a tanácsadói jellegű szolgáltatások. Az innovatív fiók kiépítése hozzávetőleg 400 millió forintba került – mondta Csányi Sándor.