Hazánk a gazdák további támogatásában érdekelt

 

Európa érzékeny időszakon megy keresztül, hiszen közelednek az európai parlamenti választások, amely a mezőgazdaságot is érinti. A Magosz elnöke elmondta, egyetértenek a magyar kormánnyal abban, hogy a gazdák támogatása ne csökkenjen.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke hozzátette, a választás eredménye a mezőgazdasági ágazatokat is jelentősen érinteni fogja, hiszen kérdéses, hogy meg lesz-e az európai uniós költségvetési megállapodás.

Hangsúlyozta, a jelenlegi büdzsét nem lehet csökkenteni, amellyel több más tagállam is egyetért. Mint mondta, Európa a nemzetközi versenyben csak úgy maradhat sikeres, ha a gazdatársadalom kezét nem engedik el, hanem segítik őket a fejlesztésekben és az erőforrások maximális kihasználásában – emelte ki Jakab István a Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsorában.

Úgy véli, ha az emberek korszerű megoldásokat, precíziós és digitális technológiát akarnak alkalmazni, feltétlen szükséges, hogy a szomszédos gazdák egymással szóba álljanak és egyetértsenek ebben a kérdésben. Ha saját környezetükben képesek egymás tevékenységére figyelve egyfajta integrációt kialakítani, akkor kölcsönösen tudják egymást segíteni – magyarázta.

Hozzátette, a Magosz együttműködik a magyar kormánnyal, és egyetértenek abban, hogy a gazdák támogatása ne csökkenjen, és egységesen állnak ki Magyarország gazdaérdekei mellett az Európai Unióban.