Több százmilliárdos fejlesztések az Egészséges Budapest Programban

 

A XIII. kerületi egészségügyi szolgálat két szakrendelője 66 millió forint fejlesztési forráshoz jut az Egészséges Budapest Program keretében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Fábián Károly a Visegrádi utcai szakrendelő előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte: a kormány 2017-ben döntött egy több mint 700 milliárd forintos egészségügyi fejlesztésről, amely a közép-magyarországi régió ellátásának javítását célozza. Elmondta: a fejlesztések kitérnek az infrastruktúra és az eszközök megújítására, a program során három centrumkórház jön létre, és súlyponti szerepet szánnak a Szent János-kórháznak. A 2017-es költségvetésben 40 milliárd, az ideiben 30 milliárd, míg a jövő évi büdzsében 41,9 milliárd forint szerepel az Egészséges Budapest Program kötődő fejlesztésekre – mondta a helyettes államtitkár.

Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kerület Szegedi úti és Visegrádi utcai szakrendelőjében hat szakmát érintve lesznek fejlesztések, amelyhez az önkormányzat 8 millió forint saját forrást biztosít. A jellemzően gép-műszerbeszerzés érinti a nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a radiológiai, az ortopédiai, a gasztroenterológiai és az egynapos sebészeti ellátást.