A generációváltás lesz a Fiatal vállalkozók hete egyik központi témája

 

Idén is közösen keresik a siker titkát a jövő üzletemberei november 12–18. között Budapest mellett kilenc nagyvárosban. A Fiatal vállalkozók hete legalábbis a program alapján egyszerre tanfolyam, kapcsolatépítés, sőt szórakozás. Az előadók között ugyanis Magyarország legsikeresebb üzletemberei éppúgy ott vannak, mint a szórakoztatóipar ismert szereplői. Kovács Patrik és Krizsán László a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a programokról.

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alapító elnöke olyan rendezvényt szeretett volna megszervezni, ahol bemutatják a teljes gazdasági spektrumot. Ez Magyarország legnagyobb üzleti show-ja, ahol az ismert emberek új szemszögből mutatják be az életüket és „sikertrükkjeiket” – tette hozzá.

A rendezvény nem Budapest-centrikus, hiszen 9 nagyvárosban ugyancsak lesznek eladások, az előadásokon való részvétel pedig a fiatalok számára idén is ingyenes. „Ebben az évben nemcsak neves emberek, hanem komoly márkák is elfogadták a meghívásunkat. A mottónk: »Vállalkozz az életre!«” – ismertette az elnök.

Krizsán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója tavaly is előadóként vett részt, és érzése szerint a rendezvény nemcsak a résztvevőket, hanem az előadókat is feltöltötte. „A fiatalok végig nyitottak és befogadók voltak. Látva az idei programcsomagot, nem volt kétséges, hogy ott leszünk” – tette hozzá. Ez a program magával hozza a friss szelet, a részt vevő fiatalok interaktívak, és jó értelemben véve gátlástalanok. Előadóként ez a jó közeg, és nem csak a befogadó számára ad pluszt – mondta Krizsán.

Kovács Patrik szerint a kis- és középvállalkozások harmada az elkövetkező néhány évben generációváltás előtt áll. A cégeket a fiatalok átvehetik családon belül is, ami azonban súrlódásokat is hozhat magával a különböző korosztályok együttműködése miatt. „Arról is beszélünk majd, hogy ha valaki nem akarja átvenni a családi vállalkozást, akkor mit tud kezdeni a helyzettel. November 15-én közelebb hozzuk egymáshoz a generációkat” – ismertette a FIVOSZ-elnök az idei hét egyik legfontosabb témáját.

A címlapkép illusztráció.