Adóügyi megállapodást kötött Magyarország és az Egyesült Államok

 

Adóügyi információcsere-megállapodást írt alá Varga Mihály pénzügyminiszter és David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok kapcsolatát a kölcsönös tisztelet, a párbeszéd és az együttműködés jellemzi – hangsúlyozta Varga Mihály, aki hivatalában fogadta David B. Cornsteint, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét. A megbeszélésen a pénzügyminiszter elmondta: a két ország kormánya egyetért abban, hogy a nemzetközi adókikerüléssel és a terrorcselekmények nemzetközi finanszírozásával szemben hatékonyabb fellépésre van szükség.

A találkozón Varga Mihály és David B. Cornstein az országonkénti jelentéseket érintő adóügyi információcsere-megállapodást írtak alá, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a nemzetközi adókikerüléssel szemben, valamint elősegíti, hogy a multinacionális vállalatok is maradéktalanul megfizessék az adott államot megillető közterheket.

Egyetértettek abban, hogy a magyar és az amerikai gazdasági kapcsolatok jól alakulnak: az Amerikai Egyesült Államok az első számú exportpartnere Magyarországnak Európán kívül, mindemellett az amerikai vállalatok az egyik legjelentősebb beruházói-befektetői közösséget képviselik hazánkban, több mint 1700 amerikai vállalat mintegy 105 ezer magyar embernek ad munkát. Az amerikai vállalatoktól kapott visszajelzések alapján ez a pozitív tendencia várhatóan a jövőben is folytatódik – jegyezte meg a tárcavezető.

Bővebben a témáról itt olvashat.