Százmilliárdos útfelújítás kezdődik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

 

A megyében 13,6 milliárd forintból 163,4 kilométernyi útszakasz újul meg, amiből 5,972 kilométer gyorsforgalmi, 10,77 kilométer főúti és 146,66 kilométer mellékúti szakasz. A megye területén 55 szakaszon dolgoznak útfelújítók.

Az egyik megújult, több mint egymilliárd forintba kerülő szakaszt, a mintegy 8 kilométer hosszúságú, négy települést összekötő utat Tállai András, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára adta át pénteken Tiszadorogmán. A politikus az avatáson elmondta: ennek a vidéknek a szennyvízcsatorna megépülte után, húsz éve ez a második legnagyobb beruházása. Hozzátette, erre a napra legalább két évtizede várt a dél-borsodi térség.

Tállai András úgy fogalmazott: az új út az „életet jelenti” a kistelepüléseken élőknek, azt, hogy fontosak az országnak, és a kormány úgy gondolkodik, hogy szükség van a vidékre, a vidéken élőkre, szükség van a legkisebb településre is. Mint ahogy szükség van a legkisebb településen is óvodára, iskolára, közszolgáltatásra – tette hozzá, megjegyezve: az itt élőknek is van jövője.

Kifejtette, a kormány nemcsak azt ismerte föl, hogy a vidékieknek is fontos a megfelelő infrastruktúra az élet minőségének javításához, hanem azt is, hogy országos szintű program kell a kistelepülések útjainak megújítására.