Növelni kell a magyar vállalatok hozzáadott értékét

 

A magyar tulajdonú vállalatok hozzáadott értékének növelésén keresztül érhető el a lakosság életminőségének javítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) víziója szerint – mondta György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön egy szakmai konferencián, Budapesten.

Az Országgyűlés fenntartható bizottsága és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett, Válság után, válság előtt? – A fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel elnevezésű rendezvényen az államtitkár előadásában kifejtette: a vízió eléréséhez erős magyar vállalkozások, stabil munkahelyek és növekvő bérek szükségek.

Mindennek megvalósulását segíti a szaktárca által megfogalmazott négy nagy ügy: a kreatív magyarok és az innovatív vállalkozások támogatása, a gyors és biztonságos közlekedés, a tiszta, okos és megfizethető energia, valamint a tiszta ország céljának elérése. A négy ügy köré csoportosult az ITM stratégiája, 15 nevesített programmal, az azokhoz rendelt több mint 60 projekttel, amelyet az elkövetkezendő 12 évben valósítanak meg – tette hozzá az államtitkár.