Töretlenül nő Magyarországon a befektetői bizalom

 

Új üzemcsarnokot és palackozó gépsort avatott Magyarország meghatározó ásványvíz- és üdítőipari társasága szentkirályi telephelyén. A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. több mint hétmillió euró értékű, önerőből megvalósuló beruházásával megkétszerezi termelő-kapacitását.

„Magyarország ásványvíz nagyhatalom” – ezt vallja már évek óta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, és ezt az állítását egy újabb nagyberuházás bemutatásával is alátámasztotta ma. Hazánk meghatározó ásványvíz- és üdítőipari társasága 2018 elején kezdte meg kapacitásbővítő beruházását szentkirályi telephelyén. Alig fél év alatt megépült az új, 1500 négyzetméteres üzemcsarnok, és helyére került a világszínvonalú Krones palackozó gépsor, valamint a hozzá tartozó kiszolgálóberendezések. Az ország egyik legnagyobb kapacitású palackozó gépsorának üzembehelyezésével óránként akár harminckétezer darab Szentkirályi ásványvizet is palackozhatnak, a minőségellenőrzés pedig a legszigorúbb szabványoknak felel meg.

A hétmillió euró értékű beruházás teljes mértékben önerőből valósult meg. A fejlesztést az utóbbi években jelentősen megnövekedett vásárlói igények indokolták, eredményeként a termelőkapacitás közel duplájára emelkedik.  Szentkirályon két éve zajlanak intenzív fejlesztések: tavaly több mint hárommillió euró értékű új vízkezelő üzem létesült, majd több mint 1,5 millió euró értékben megépült egy új, 4000 m2-es raktárcsarnok és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra. A beruházásokkal a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a KMV Csoport a magyarországi élelmiszeripar egyik legnagyobb befektetője lett.

„A Szentkirályi ásványvíz története azt jelzi számunkra, hogy a kisvállalkozások előtt nagy jövő állhat, ha mernek nagyot álmodni. A kormány feladata, hogy higgyen bennük és kiálljon mellettük, amikor megálmodják a terméküket, elindulnak és amikor bővülnek, váltanak, formálódnak a piaci igényekhez igazodva” – mondta Nagy István agrárminiszter. Kiemelte, hogy a befektetői bizalom töretlenül növekszik Magyarországon. A miniszter hangsúlyozta: „büszkék vagyunk arra, hogy egymást követik a befektetések, hogy mostanra a XXI. század kihívásaival is szembe tudunk nézni. Közösen sikerágazatokat tudunk létrehozni és eredményesen működtetni a magyar gazdaságot, erről szól ez az esemény is” – jelentette ki.

Bővebben a témáról itt olvashat.