Kétszáz millióból bővítenek óvodát Keszthelyen

 

Közel 200 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újítják fel és bővítik Keszthelyen az Életfa Óvoda Kísérleti utcai tagóvodáját – tájékoztatott a város önkormányzata.

A jelenleg három csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel ellátott régi épületszárny teljesen megújul és átalakul, két új csoportszobával és az ezekhez tartozó öltözőkkel, mosdókkal, saját teraszokkal bővül. Az intézmény kiegészül egy 60 négyzetméteres tornaszobával, egy orvosi helyiséggel és elkülönítővel, valamint mosdókkal is.

A már meglévő és az újonnan épülő szárny közé egy több mint 200 négyzetméteres, többfunkciós aulát építenek, fedett terasszal és szélfogóval ellátott új bejárata is lesz az óvodának, de a meglévőt is felújítják.

Keszthely önkormányzata a beruházás teljes költségére csaknem 200 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzés előkészítése zajlik, a beruházás a tervek szerint 2019-ben készülhet el.

A címlapfotó illusztráció.