Nem érdekli már a dízel a magyarokat

 

Elsősorban új, benzines autót vásárolnának a magyarok, de már a hibridek is egyre népszerűbbek – derül ki az OTP Bank legfrissebb, autófinanszírozással kapcsolatos reprezentatív felmérésből. A vásárláshoz a fiatalabbak nagyobb arányban vennének fel hitelt, míg ötödük a teljes árat kölcsönből finanszírozná.

Ötmillió forint alatt új, benzines autót vásárolna minden ötödik megkérdezett. Ugyanakkor a megkérdezettek harmada venne elektromos vagy hibrid autót, használt dízelt a válaszadók mindössze 14 százaléka vásárolna – derül ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből. E szerint az autóvásárlás finanszírozásához a legtöbben hitelt vennének fel: a megkérdezettek több mint fele (51%) részben, vagy egészben hitelből fizetné autóvásárlását. A fiatalok körében ez az arány hatvan százalék volt.

„A kutatásból kiderült, hogy az Y és a Z generáció tagjai, vagyis akik 1981 után születtek, sokkal nyitottabbak a hitelfelvételre az autóvásárlás során, mint az idősebbek. Ugyanakkor a hiteligénylésnél – ahogy az autóvásárlásnál is – fontos minden ajánlatot részletesen megvizsgálni és minden körülményt figyelembe venni, hogy a számunkra lehető legjobb megoldást tudjuk választani. Ehhez az OTP Csoport portfóliójában változatos megoldások állnak rendelkezésre” – mondta Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.

Bővebben a témáról itt olvashat.