Online személyi kölcsön: szeretjük, de számos előnyét nem ismerjük

 

Egyre népszerűbb az online személyi kölcsön. Az OTP Bank az idei év első felében 3,6 milliárd forintnyi online személyi kölcsönt folyósított, az előző év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést eredményezve. A termék sikere ellenére sok előnyével még mindig nincsenek tisztában.

Az online személyi kölcsön népszerűsége rohamosan növekszik, az első félévben az OTP Banknál az online igénylések után folyósított kölcsönök összege elérte a 3,6 milliárd forintot. Ezáltal az előző év azonos időszakához képest harmadával több kölcsönt helyezett ki a bank 2018 júniusáig. A teljesítmény mögötti egyik ok, hogy a digitális fejlesztéssel az ügyfelek minden eddiginél nagyobb szabadsághoz jutottak, és bárhonnan, akár a saját otthonukból is igényelhetik a terméket online.

Az OTP internetbank felülete jó ideje nemcsak kalkulációra és a személyes, bankfióki igénylés kezdeményezésére alkalmas, hanem a teljes folyamat elvégezhető ezen keresztül, beleértve a szerződés aláírását is. Azoknak, akik mégis a bankfiókokban tennék fel a kérdéseiket, lehetőségük van arra, hogy az igénylés bármely szakaszában hagyományos ügyintézésre váltsanak, és ott folytassák azt, ahol az interneten abbahagyták.

 Akár jövedelemigazolás nélkül 

A jövedelemigazolás a személyi kölcsön fedezetének is tekinthető, minden igénylés során szükség van arra, hogy hitelképességünket igazoljuk. Azonban azoknak, akiknek az OTP Bankhoz érkezik a jövedelmük, nem szükséges jövedelemigazolást feltölteniük, hiszen az ezzel kapcsolatos információkkal a pénzintézet ez esetben már rendelkezik.

Bővebben a témáról itt  olvashat.