Megkezdte működését a Nemzeti Közművek ügyfélkapcsolati cége

 

Több lépésben valósul meg a feladatok kiszervezése, elsőként a társaság mintegy 300 munkavállalóval kezdi meg a számlázási, folyószámlakezelési és más háttérfeldolgozási tevékenységek ellátását

Az MTI-nek eljuttatott közleményükben Major György, az NKM Ügyfélkapcsolati Kft. ügyvezetője elmondta: a Nemzeti Közművek több társaságának eddig elkülönülten működő ügyfélkapcsolati tevékenységét egységesítik. Így megteremtik az alapjait annak, hogy rövid távon egy ügyfélkapcsolaton keresztül történhessen majd az ügyintézés, területtől és közműfajtától függetlenül – tette hozzá.

Távhőszolgáltató is lesz Oroszlányban

A Nemzeti Közművek ügyfelei több mint egy éve már nem csak a földgáz-, hanem az áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket is országszerte intézhetik. A napokban az NKM Oroszlányi Szolgáltató megvásárlásával az oroszlányi térségben a távhővel együtt már három közműszolgáltatással kapcsolatosan is az ügyfelek rendelkezésére áll a társaság. Ezzel kapcsolatban Kóbor György elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint a társaság célja, hogy országszerte minden háztartás teljes körű otthonszolgáltatójává váljon, a jövőben szolgáltatásokkal bővítik portfoliójukat.

Mint azt az MTI-vel közölték, a tranzakciót a Nemzeti Közművek saját forrásaiból finanszírozta, a vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték. Augusztus elsejétől a közel 50 embert foglalkoztató NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. Oroszlányban és Bokodon összesen 5282 háztartást és megközelítőleg 145 egyéb intézményt lát el távhővel és meleg vízzel.

Örül a baloldali polgármester az állami átvételnek

Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) polgármester az MTI-nek elmondta, a szolgáltatás állami átvételével növekedett a város ellátási biztonsága, ugyanis két év múlva lejárt volna az állami tulajdonú MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt.-vel kötött hőértékesítési szerződés és az önkormányzatnak saját forrásaiból kellett volna megoldani a távfűtést. A város vezetője hozzátette, az adás-vétel során közel félmilliárd forinthoz jutott a település, az összeget a fejlesztési projektek önerejéhez használják fel.