Kerületek, ahol kevesebben keresnek lakást

 

A legnépszerűbb kerületekről és felkapott környékekről mindenki beszél, de vajon tudjuk-e hol vannak azok a kerületek, ahol a legkevesebben keresik leendő otthonaikat?

Miért nem népszerűek egyes környékek és vajon mi okozhatja ezt? A Duna House az ingatlankeresők által megjelölt adatok alapján elemezte a kevésbé népszerű lokációkat. Kiderült, hogy az érdeklődési ranglista végén Budapest legnagyobb számozású kerületei találhatóak.

A XXIII. kerületben (Soroksár) a budapesti lakáskeresők közül mindössze 2,2 százalék nézelődött, de a XXII. (Budafok- Tétény) és XXI. kerület (Csepel) sem voltak sokkal népszerűbbek a 3,8 és 3,9 százalékukkal.

Kerület - lista

„A kevésbé keresett kerületeket is két részre lehet osztani: vannak, amelyek évről évre haladnak felfelé a népszerűségi listán, és vannak, amelyek iránt az érdeklődés egyre csak csökken. Előbbibe jellemzően azok a kerületek tartoznak, amelyek átestek városrehabilitációs felújításokon és több újépítésű projektnek is otthont adnak. Utóbbiakból hiányzik az az átütő erő, hogy új fejlesztéseket vonzzon a környékére, hiszen egy modern, feltörekvő városrész ellensúlyozni tudja az esetleges elmaradásokat a többi kerülethez képest” – mondta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Bővebben a témáról itt olvashat.