Bírságot csökkentett a versenyhivatal

 

Több mint hatvan százalékkal vcsökkentette a Gazdasági Versenyhivatal a bírságát egy vállalkozásnak, mert együttműködött, és különböző megfelelési intézkedéseket vezetett be.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2018. januártól hatályos bírságközleményei jelentős kedvezményeket nyújtanak a kiszabandó bírság összegéből a jogsértésüket elismerő, tevőleges jóvátételt tanúsító vagy megfelelési programot kidolgozó vállalkozásoknak – tájékoztatott a GVH. Közölték, a CalciTrio elnevezésű étrend-kiegészítő népszerűsítését vizsgáló versenyfelügyeleti eljárásban a GVH mind a jogsértés elismerését, mind pedig a megfelelési erőfeszítést jelentős bírságcsökkentéssel díjazta.

A hivatal megállapította, hogy megtévesztők voltak a CalciTrio reklámozásakor használt, a felszívódás hatékonyságával kapcsolatos ígéretek és az a piacelsőségi állítás, hogy a termék a „40 év feletti nők kedvence”. Mivel a vállalkozás az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásokra irányadó európai jogot sértette meg, a Versenytörvény nem tette lehetővé a hatóságnak, hogy a terméket forgalmazó Innovelle Pharma Kft.-vel szemben figyelmeztetést alkalmazzon.

Bővebben a témáról itt olvashat.