A pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó

 

A társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző OKJ-s képzések a legkedveltebbek – derül ki a Perfekt Zrt. a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top 10-es listájából. A rangsor további helyein az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros képzések találhatóak.

A Top 10-es lista  élvonalban nem történt nagy változás a Perfekt saját adatai alapján összeállított előző évi listához képest: továbbra is a pénzügyi-gazdasági képzések szerepelnek túlnyomórészt a hölgyek körében legnépszerűbbek között. Az idei rangsorban is a társadalombiztosítási ügyintéző, valamint a bérügyintéző képzések iránt volt legnagyobb a kereslet a hölgyek körében.

Mellettük még a vállalkozási mérlegképes könyvelő került dobogós helyre, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedik lett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre 2017-ben. Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik lett, két helyet javítva egy évvel korábbi szerepléséhez képest.

Valutaváltó - forint - euró - dollár - készpénz

Ezúttal is szerepel az OKJ-s képzés TOP10-es listáján a pénztárkezelő és valutapénztáros
Fotó: MTI

Az adótanácsadó képzés megtartotta korábbi pozícióját, ezúttal is a hetedik helyen végzett, míg az IFRS mérlegképes könyvelő képzés három helyet rontott az előző évi listához képest. Ismét a kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés. A tavalyi tizedik, az állatgondozó, lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

Bővebben a témáról itt olvashat.