Elindítják a vidéki plázák megújítását

 

Első ütemben mintegy 2,5 milliárd forintot fordít négy vidéki bevásárlóközpont korszerűsítésére az Indotek Group. Az elkövetkező hetekben-hónapokban startoló beruházások részeként a társaság kívül-belül megújítja az ezredfordulós beruházási hullám során felépített ingatlanokat. A korszerűsítési munkálatok célja, hogy a bevásárlóközpontok újra vonzóvá és a közösségi élet valódi központjaivá váljanak, továbbá minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén.

A zalaegerszegi Zala Plaza, valamint a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza is teljesen megújul az elkövetkező hónapokban az Indotek Group beruházási programjának köszönhetően. A nyár folyamán induló beruházások célja, hogy az ezredforduló környékén felépült létesítmények a korszerűsítést követően az eddiginél kellemesebb környezettel, színesebb szolgáltatásokkal és sokrétűbb élményekkel várják a látogatókat, a legújabb piaci trendeknek megfelelően. Ezzel párhuzamosan a bérlői kör is jelentősen átalakul. Így a fogyasztói igényekhez még jobban igazodó üzletkínálat és a legnagyobb nemzetközi márkák várják majd a különböző korosztályok tagjait a bevásárlóközpontokban.

„Az érintett bevásárlóközpontok az elmúlt években kerültek az Indotek Group portfóliójába. Kivétel nélkül olyan, nagy alapterületű, többszintes létesítményekről van szó, amelyek kiváló adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy központi szerepet töltsenek be az adott városok kereskedelmi és közösségi életében. Ennek megvalósítása érdekében indítottuk el a beruházási programunkat, a legújabb piaci és fogyasztói elvárásokat szem előtt tartva” – mondta Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési menedzsere.

Szeged Plaza - hu

A beruházók fiatalos arculatot adnak a Szeged Plaza épületének
(Fotó: Szegedpláza.hu)

Folyamatos üzletmenet

A szakember hozzátette: fontos, hogy az üzletmenet minden helyszínen folyamatos legyen. Így egyik épület sem zár be a felújítások idejére, az üzletek ugyanúgy várják a vásárlókat a munkálatok időtartama alatt is. A korszerűsítésre, az első ütemben, összesen mintegy 2,5 milliárd forintot fog a társaság elkölteni.

Elsőként, már a nyár folyamán, Zalaegerszegen kezdődhet el a kivitelezés. A zalai megyeszékhelyen a cég az első ütemben mintegy félmilliárd forint értékben fog beruházni. A korszerűsítés keretében a Zala Pláza külső homlokzata és belső terei is teljesen megújulnak. Az új bérlők sorához csatlakozva pedig Nyugat-Magyarországon itt fogja első kiskereskedelmi egységét megnyitni az Auchan.

Veszprém, Szolnok, Kaposvár

„A beruházások második ütemében további jelentős forrásokat kívánunk az érintett létesítmények korszerűsítésére fordítani. Ezzel párhuzamosan 2019-ben Veszprémben, Szolnokon és Kaposváron is szeretnénk elkezdeni az üzemeltetésünkben lévő kereskedelmi központok modernizálását” – fejtette ki Lelkes László.

Bővebben a témáról itt  olvashat.