Újabb adócsökkentések várhatók

 

Továbbra is fegyelmezett marad a költségvetés Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A közrádióban arról beszélt, hogy újabb adócsökkentések várhatók.

A tárcavezető szerint rossz példák megmutatták, miként lehet felborítani egy ország gazdaságát azzal, ha rossz az államháztartási politikai. Magyarországon is ez volt a jellemző 2010-ig, amikor a kormány elkezdte csökkenteni a hiányt, az államadósság mértékét.

A szigorú költségvetésnek köszönhetően az ország kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, és a hitelminősítők elkezdték felminősíteni Magyarországot – tette hozzá. „Ebből nem kívánunk engedni a következő években sem, hiszen nem az a cél, hogy egy elért eredményt felborítsunk, vagy megváltoztassunk, hanem, hogy erre építve legyenek új gazdasági kezdeményezések” – fűzte hozzá.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszter elmondta azt is, továbbra is 4 százalék körül szeretnék tartani a gazdasági növekedést, újabb adócsökkentések is várhatók, s tovább növelnék a beruházások számát.