Mégse épülhet pláza Óbudán

 

Az óbudai plázaberuházás a jelenlegi formájában biztosan nem fog megvalósulni, mivel nincs érvényes építési engedélye - mondta Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos a Világgazdaság online kiadásának, arra a szerdai bejelentésre reagálva, hogy új bevásárlóközpont épülhet Budapest III. kerületében.

A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű plázáról a szakpolitikus közölte a lappal, hogy a fejlesztő egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvényben, amely felülírja azt. Eszerint a projektet bejelentő német ECE vállalatnak nincs érvényes építési engedélye.

Szatmáry jelezte, hogy a teljes engedélyezési eljárást újra kell kezdeni, vagyis a 2019-re ígért építkezésből, és a 2021-re kitűzött átadásból jó eséllyel semmi nem lesz.

A kereskedelmi biztos kiemelte: ha a cég megkezdte volna a 2013-as jóváhagyás alapján a munkálatokat, akkor hivatkozhatna érvényes engedélyezésre, de mivel ez nem történt meg, a 2015-ös szabályozás érvényteleníti a plázastop alól való felmentést.