Két nap alatt kaphatnak hitelt a kkv-k

 

Jelentős lépést tett a K&H a kis-és középvállalkozások (kkv) hitelezésben: bevezette a 48 órás hitelbírálatot. Áprilistól ugyanis a 300 millió és kétmilliárd forint közötti éves árbevételű kkv-ügyfelek 45 millió forint alatti kérelmei úgynevezett gyorsítósávba kerülnek, így az indikatív banki ajánlat elfogadását követően két munkanapon belül megtörténik az igény elbírálása.

„A bankok tevékenységében az egyik legnagyobb kihívást a kkv szektor fenntartható hitelezése jelenti, amihez gyors és hatékony folyamatokra van szükség. Ezen a téren a K&H mérföldkőhöz érkezett, hiszen áprilistól bevezettük a 48 órás hitelfolyamatot a 300 millió és kétmilliárd forint közötti éves árbevételű kkv ügyfelek körében, 45 millió forint alatti igények esetében” – tájékoztatott Országh Mihály, a K&H Kkv disztribúció vezetője.

A hitelezési folyamat minősége alapvetően befolyásolja a kkv-k banki élményét, ami két fontos részből tevődik össze: egyrészt az ügyfelek szeretnek minél rövidebb idő alatt választ kapni az adott finanszírozási igényeikre, másrészt minél kevesebb időt és energiát kívánnak fordítani a kérelemhez kapcsolódó dokumentumok összegyűjtésére és a bírálat során felmerülő kérdések megválaszolására.

KH- hitel

„Habár felmérésünk szerint a cégek legnagyobb arányban az egy hetes elbírálási időt tartják reálisnak, mi ennél is tovább mentünk, és mindössze 48 órára rövidítettük a hitelkérelmi dokumentáció megküldése és az indikatív finanszírozási ajánlat elfogadását követően kezdődő bírálati folyamatot, ami korábban jellemzően tíz munkanapot vett igénybe” – beszélt az eredményekről Országh Mihály.

Bővebben a témáról itt  olvashat.