Egyre többen használják okosan a hitelkártyát

 

Az egész éves trendnek megfelelően a téli hónapokban is folytatódott a hitelkártya tranzakciók számának és költési volumenének erőteljes növekedése – derül ki az OTP Bank féléves hitelkártya-használati adataiból. A vizsgált hat hónapban a november és a december volt a legerősebb időszak.

Tavaly, a karácsonyi szezon közeledtével folyamatosan nőtt a hitelkártyaköltések összege és a -tranzakciók száma. A téli hónapokban mintegy harmadával többet használták és többet költöttek hitelkártyájukkal az OTP Bank ügyfelei. Az erősödő hitelkártyaköltéseket vélhetően a szezonalitás indokolta, hiszen novemberben és decemberben látványosan emelkedett az elektronikai cikkek iránti kereslet, illetve az áruházak forgalma is.

Ugyanakkor kiemelendő, hogy az előző év azonos időszakához képest 2018 januárjában és februárjában az előző évnél mintegy ötven százalékkal magasabb költési volument regisztrált a hitelintézet. A szolgáltatói kifizetések, azaz a rezsiköltések is emelkedtek a januári–februári időszakban, azonban a ruházati termékek megvásárlására kevesebbet költöttek hitelkártyájukról a vásárlók.

pénz - kivétel - forint - pénztárca - ATM

A hitelkártyát készpénzfelvételre csak szükség esetén vegyük igénybe, mert ez extra díjjal jár
Fotó: MTI

„Összességében azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink mára több terméket és szolgáltatást fizetnek a hitelkártyájukkal. Örömteli, hogy egyre többen ismerik fel a hitelkártya okos használatát, azaz a hitelkártyájukat használják a mindennapi vásárlásaik során. Betéti kártyájukkal pedig a készpénzfelvételeiket intézik” – nyilatkozta Györkei Krisztián, az OTP Bank hitelkártya főosztályának igazgatója.

Bővebbben a témáról itt  olvashat.