Európa egyik legnagyobb startupversenyének ad otthont Budapest

 

A Rheinland-Pitch Németország legnagyobb és a legtöbb embert érdeklő startupversenye most Magyarországon talál otthonra. A Rajna menti nagy metropoliszokban szerveztek eddig ilyen startupversenyt, most az ötödik városként, a Duna partjáról Budapest is csatlakozik a versenyhez – mondta Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A négy német, illetve a budapesti versenyen nyertes csapatok majd júniusban mérik össze tudásukat egy nagy döntőben, Düsseldorfban – közölte Szalai Piroska.

Egy startupvállalkozás sikeréhez komoly eltökéltségre, valamint kellő humán potenciálra, kitartásra és kapcsolatrendszerre van szükség a 21. században – mondta.

Egyedi megoldásokat keresnek

„Fontos, hogy egy olyan terméket, szolgáltatást gondoljanak ki, ami igazi, valódi innováció, és nemcsak kis közösség számára érdekes, hanem világméretű piacokat tudnak elérni vele. Egy startupversenyen kellőképpen egyedi megoldásokat keresünk, amelyekről látható, hogy gyorsan érdeklődés mutatkozik irántuk a piacon” – mondta Szalai Piroska.

„A startupok két dolgot keresnek, egyrészt a befektetőket, másrészt pedig a kapcsolatrendszert. A főváros ez utóbbi kiépítésében nyújt segítséget a hatalmas, nemzetközi városdiplomáciai kapcsolatain keresztül” – tette hozzá.

Erős gazdasági kapcsolatok

„Bajorország után Észak-Rajna-Vesztfália tartománnyal a legerősebbek a gazdasági kapcsolataink, a mostani versenynek a létrejötte is ennek köszönhető” – közölte Szalai Piroska.

„Nemrég járt itt egy delegáció Észak-Rajna-Vesztfáliából, éppen akkor zajlott a Magyarország és a tartomány közötti gazdasági vegyes bizottsági ülés, és a következő kétéves kormányközi programba számos startupokat érintő pont is bekerült” – hívta fel a figyelmet a Budapesti  Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Európa egyik legrangosabb startupversenyének a helyszíne Budapest lesz a következő napokban – hangzott el a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában.