Megvolt az első lakássorsolás

 

Lezajlott az első hazai Nemzeti Otthonteremtési Közösség első nyilvános kiválasztása. Öt tag sorsolás, 18 tag pedig licit útján szerzett jogosultságot lakásvásárlásra. A GDN Ingatlanhálózat szakértője szerint a jövőben meghatározó szerepe lehet a NOK-nak az ingatlanpiacon.

Komoly mérföldkőhöz érkezett szerdán a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) néven indult új finanszírozási forma, ugyanis megtartották a Central NOK Szervező Zrt. által létrehozott első, 180 fős közösség számára rendezett kiválasztást.

A NOK-hoz csatlakozó tagok kötelezettséget vállalnak egy általuk meghatározott összeg befizetésére előre meghatározott rendszerességgel, a NOK pedig a takarékoskodó által elhelyezett összeg függvényében lehetőséget ad arra, hogy kamatmentes közösségi megelőlegezéssel és állami támogatással a futamidő vége előtt vásárolhatnak új építésű lakást.

Stockphoto - Lakás - sorsolás - NAK

A következő években meghatározó szerepe lehet az otthonteremtési közösségeknek
Stockphoto

„Az, hogy az egyes tagok mikor jutnak a teljes összeghez, a negyedévente megtartandó kiválasztási eseményen dől el. A NOK a hiányzó tagi befizetést kamatmentesen megelőlegezi a sorsolással kiválasztott tagoknak. A tegnapi napon szerencsés öt tag sorsolás, 18 tag pedig licit útján szerzett jogosultságot lakásvásárlásra – mondta Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat HitelCentrumának vezetője.

Bővebben a témáról itt  olvashat.