Mária
Friss
Holttestet találtak egy leégett házban Mányon // A magyar mezőgazdaság 20 millió embert képes ellátni búzával // Keletre vonul a hidegfront – Reggeli hírexpressz // Az erős belföldi kereslet húzta a szállodák teljesítményét az első fél évben // Elhúzódó koszovói válságra számít a szerb elnök //

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Élő Bolygó Blog
Másodfokú riasztás a parlagfű miatt
Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt.
BlogGÓL - Horti Gábor blogja
Végre egyszer ők sírjanak már!
Jaj, ez a svédek elleni sorsdöntő mérkőzések annyira idegesítőek! A magyar sportban egy jó pár fordulatot beletettek, és nem a mieink javára! Ettől olyan a feszkó, pedig a MOL Vidi Malmő elleni idegenbeli 1-1 elég jól szólt, akár biztonságos is lehet!
Horti Gábor (Vezetőedző)
BlogGÓL - Horti Gábor blogja
Hol van már az oroszok hegemóniája, a németek könyörtelensége?
Egy álló héten keresztül dőlt a bizonyíték, hogy a berlini Olimpia Stadionból is lehet igen kiváló sporteseményt közvetíteni, nem csak nyűgös, indulattal teli Hertha mérkőzést. Jó, ez kicsit más kávéház volt, hiszen a német főváros nyomatta Európa legjobb atlétáinak bemutatóját! ÉS ahogyan ezt a szemébe kapta a kontinens, az egészen lenyűgöző volt!
Horti Gábor (Vezetőedző)
Látószög - Schmidt Mária blogja
Tudományos szocializmus
Egy orvos, egy történész és egy kémikus Rákosi és Kádár szolgálatában. A Kommunizmuskutató Intézet életrajzi adatbázisát frissítette a szerző jelen írásával.
Szabó Ákos
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Gyűlöletcsapda, avagy a kulturkampf margójára
Ha valamire, a magyar belpolitikára hajszálpontosan illik Carl Schmitt klasszikus ellentétpárja. Barát vagy ellenség, mondja Schmitt, végül erre csupaszodik minden, tartósan harmadik szerep.
Galló Béla
Látószög - Schmidt Mária blogja
Kommunizmus és cionizmus
Karl Marx és Moses Hess - két filozófus, akiknek tanai kommunizmus és cionizmus néven államalakító tényezőkké váltak a XX. században. Az eredetüket, közös és eltérő vonásaikat ismertetjük.
Pelle János
Családban marad!
Közöttünk
Egy felmérés szerint a családok 85%-ában a 6 év alatti kisgyerek átmenetileg vagy rendszeresen együtt alszik a szülőkkel. Nem tudom igaz-e, de nagy kérdés szülői körökben: együtt vagy külön?
Hernády Zsolt
Alaptörvény blog
A gyermekek alkotmányos védelméről
A szexuális kisebbségek véleménynyilvánításhoz való joga ütközhet a gyermekek jogaival. A magyar Alaptörvény védi a gyermekek jogát a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán

RIDIKÜL