Okoseszközzel megvédhetjük lakásunkat

 

Már csak pár hét van hátra a télből, de a téli sportok szerelmeseinek még tart a szezon, rengetegen látogatnak hazai és külföldi sípályákra. Egy néhány napos külföldi kirándulás alatt az üresen hagyott otthonra számtalan veszély leselkedhet. Elég 10-15 perc a betörőknek, hogy elvigyék értéktárgyainkat.

A betöréshez pedig nem kell sok idő, elég 10-15 perc, és megtakarított készpénzünket, laptopunkat, elektronikai eszközeinket elvitték. Hogy az ön lakása veszélyben van-e? Ha nincs rajta legalább rács, riasztó, vagy valamilyen megfigyelő eszköz, könnyen áldozatul eshet, a betörők számára ugyanis a kiválasztási szempontok között ezek is szerepelnek.

Nem kell vagyonokat áldoznunk az otthonunk biztonságára, számtalan egyszerűen telepíthető biztonsági okoseszköz áll rendelkezésükre, amelyekkel kivédhetünk egy betörést.

A Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint több mint 47 ezer lakásba törtek be 2015-ben, a legveszélyeztetettebb térség pedig a közép-magyarországi régió. Itt mintegy tízezer lakásbetörést regisztráltak, amelyből 6200 Budapesten történt. A hosszúra nyúlt sítúrák után hazatérni egy kifosztott lakásba még gondolni is riasztó egy fűtött hüttében.

 

Stockphoto - betörő

Az okos biztonsági rendszerek telepítése rendkívül egyszerű (Stockphoto)

„Egy társadalomban könnyen állandósul a bűnözéstől való félelem, amely nyomasztó, de aktivizálja is az embereket a megoldások keresésére” – mondta Boros János kriminálpszichológus, egyetemi docens. – A kutatások azt mutatták, ha az emberek a saját anyagi lehetőségeikhez képest mindent megtesznek azért, hogy lakásukat, vagyontárgyaikat megfelelő biztonsági berendezésekkel megvédjék, akkor szorongásuk csökken, biztonságérzetük nő. Annak a tudata, hogy én mindent megtettem, amit az anyagi lehetőségeim megengednek, leveszi a felelősséget az egyén válláról.”

 

Bővebben a témáról itt  olvashat.