Új növekedési fokozatba kapcsolt a gazdaság

 

A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára reggel az M1 csatornán.

Felidézte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva azt mondta, tavaly a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ami a kormány és a szociális partnerek által 2016-ban aláírt járulékcsökkentéssel egybekötött bérmegállapodásnak köszönhető.

Hornung Ágnes szerint a gazdasági növekedést nemcsak egy-egy részelem “húzza”, hanem szinte az összes ágazat hozzájárult a GDP növekedéséhez. Rámutatott, az agrárium volt az egyetlen szektor, amely – a rossz időjárás miatt – gyengébben teljesített, de ezen kívül mind az ipar, mind az építőipar, a beruházások, a szolgáltatások, és a fogyasztás is jól szerepelt.

Emlékeztetett, a negyedik negyedévben 4,4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, ami európai összehasonlításban is kiugró teljesítménynek számít.