A téli turizmus aranyérmét Róma és a Kanári-szigetek nyerik

 

Róma, Barcelona és Milánó: a közép-európai turista ide utazik a legszívesebben tél végén, ha városlátogatáshoz van kedve. A február-márciusi tengerparti pihenésekben pedig a Kanári-szigetek és Málta vezeti a toplistát.

Bár évről évre egyre többet repülünk, a február-márciusi időszak nem a legdinamikusabb utazási szezon hazánkban. Pedig éppen tél végén lenne a legnagyobb szükségünk feltöltődésre. De vajon aki utazik, merrefelé repül szívesen ezekben a hónapokban? A Wizz Tours online utazási szolgáltató három közép-európai ország – Magyarország, Lengyelország és Románia – utazóinak szokásait hasonlította össze több mint 4000 februári és márciusi foglalás* alapján.

Rómát nem hiába nevezik az Örök Városnak: mindhárom országban az olasz főváros volt a legkedveltebb úti cél, ha városlátogatásról van szó. Barcelona szintén egyhangú ezüstérmes, ám a harmadik helyen kellemesen meglepődhetünk: a lengyel turisták Budapestre utaznak a legszívesebben a két mediterrán város után. A magyarok és a románok pedig Milánót választják harmadikként.

Róma - turizmus - Olaszország

Magyarország, Lengyelország és Románia utazói a legtöbbször Rómát választották úti célul
Fotó: MTI

Népszerűek a városnézések

Február-márciusban egyébként honfitársaink valamivel kevesebb mint fele, 48 százaléka utazik legfeljebb 3 napos városnézésre, és az említett úti célok mellett még Lisszabon, London és Madrid kerül be a legnépszerűbbek közé. Lengyel barátaink hasonló arányban, 47 százalékban választják a nagyvárosokat ilyenkor, és Budapest után a sort szintén London és Milánó folytatja. A romániai utazók viszont kiemelkedő mértékben, 64 százalékban utaznak pár napos városnézésre tél végén, és itt a top 5 úti cél közé Lisszabon és Párizs került be.

Bővebben a témáról itt  olvashat.