Így fogadták a diákhitel-támogatás lehetőségét a munkáltatók

 

A 2018-as cafeteriában akár diákhitel-törlesztést is adhatnak a munkáltatók a munkavállalóknak adómentesen. A juttatás fogadtatását is vizsgálta a Szent István Egyetem munkatársaival és a Országos Humánmenedzsment Egyesülettel közösen végzett kutatás.

A munkáltató idén adómentes támogatást adhat a munkavállalója számára a diákhitel térítéséhez. A juttatás a munkavállalót terhelő diákhitel törlesztés előírt kötelező összegéig, de havonta legfeljebb a minimálbér húsz százalékáig terjedhet adómentesen. A kötelező törlesztés mértékét a Diákhitel Központ már a decemberi tájékoztató levelében elküldte az érintetteknek – tájékoztatta a Hirado.hu-t Fata László cafeteria szakértő.

Ha ez a havonta törlesztendő összeg nem haladja meg a minimálbér húsz százalékát, vagyis a 27600 forintot, akkor akár a teljes összeget kifizetheti a munkáltató a munkavállalónak, vagy utalhatja a Diákhitel Központba. Ha azonban a kötelező törlesztőrészlet meghaladja azt az összeget, úgy a munkáltató eddig a korlátig támogathatja a törlesztést adómentesen. A felette lévő – nem támogatott – rész megfizetéséről a munkavállalalónak kell gondoskodnia – értelmezte a szabályokat Fata László.

diákhitel - ügyintézés

Diákhitel-ügyintézés: a törlesztőrészlet fizethető véren kívüli juttatásból Fotó: MTI

A cafeteria szakértő szerint sejthető volt, hogy a juttatás népszerű lesz a 2018-as cafeteriában, hiszen adómentes, és a diákhitellel rendelkezők esetén egy rendszeresen jelentkező költségre adhat fedezetet. Mint mondta, ezt látszik alátámasztani a  Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felmérés, amelyben 683 válaszadó juttatási rendszerét vizsgálták.

Bővebben a témáról itt  olvashat.