Több mint négymillió látogatója volt tavaly a budapesti gyógyfürdőknek

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2017-ben csaknem 4,2 millió vendég kereste fel. Ez az előző évi forgalomhoz képest több mint 4 százalékos növekedést jelent. Amennyiben a Dagály fürdő bezárását figyelembe vesszük a bázis év szempontjából, akkor pedig 13 százalékos forgalomnövekedésről beszélhetünk.

Ez a kitűnő eredmény elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a kedvező, nyári időjárásnak köszönhető. Ennek megfelelően a bevételi eredmények is szépen alakultak, hiszen a társaság 2017-es, várható bevétele meghaladja majd a 13 milliárd forintot (114%).

Képünk illusztráció (MTI/Marjai János)

Az immáron egész évben látogatható Paskál fürdő forgalma több mint kétszeresére növekedett, a Csillaghegyi fürdőé pedig 25 százalékkal nőtt meg.

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat tavaly is a Széchenyi gyógyfürdő bonyolította, mely 2017-ben a budapesti gyógyfürdők sorában először megszerezte a „EuropeSpa” minősítést „Thermal spa” kategóriában. A fürdő, mely a napijegyes forgalmát több mint 8 százalékkal növelte, tavaly 1,6 millió vendéget fogadott, mely a társaság összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki.

A vendégek 9 százaléka érkezik beutalóval, a külföldi vendégek pedig különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. bevételéből számos, új fejlesztést valósít meg az elkövetkező időszakban is. 2017-ben átadásra került a Palatinus fürdő egész évben látogatható, fedett wellnessrészlege, idén pedig átadásra kerül a Csillaghegyi fürdő új fürdőegysége. A BGYH továbbá megkezdte a 2005 óta zárva tartó Pesterzsébeti jódos-sós gyógy- és strandfürdő felújítását is, melynek keretében 11 belső gyógy-, termál- és élménymedencékkel és további 3 kültéri medencével – hullámmedence, gyerekmedence, 25-ös úszómedence – bővül.