A Szentkirályi alapítója vette meg a magyar Pepsit

 

A tranzakció előzményéhez érdemes tudni, hogy az ásványvízpiacon elért sikerek után Balogh Levente a Szentkirályi Ásványvíz regionális terjeszkedésének biztosítása érdekében megállapodott a Kékkuti ásványvizet forgalmazó olasz Pasquale családdal.

A két cég 2015-ben a Central European Mineral Water Holding (CEMW) létrehozásával került közös tulajdonba és szerzett meghatározó részesedést a magyar és a régiós ásványvízpiacon. A CEMW-ben Baloghnak kisebbségi tulajdonrésze van és egyben ő a cég elnöke.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa  a kft. szirupkeverő üzemének avatásán Kékkúton 2017. május 12-én (MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a kft. szirupkeverő üzemének avatásán Kékkúton
(MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

Alessandro Pasquale érdekeltségébe tartozik a Karlovarské minerální vody (KMV) társaság, amely hétfőn közölte, hogy a magyar mellett megveszi a Pepsi cseh és szlovák érdekeltségeit is, tovább bővítve régiós portfólióját. Korábban a bolgár Pepsi is a KMW kezébe került.

Piacvezető lesz Balogh Levente cége

A felvásárlással a KMV és Balogh Levente közös vállalata válik a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac legnagyobb szereplőjévé. A KMV Csoport 50 százalékos bevételnövekedéssel a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik – olvasható közleményükben.

A felvásárlással a KMV Csoporthoz kerül 900 alkalmazott és két gyár, és ennek köszönhetően a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral (nagyjából 48 milliárd forinttal) emelkedik.

A tranzakciók még az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására várnak, és várhatóan 2018 első fél évében zárulnak le.

A Pepsi-akvizícióval a következő termékek kerülnek Balogh Levente és olasz partnerének érdekeltségébe Magyarországon: Pepsi, Mirinda, 7Up, Gatorade, Mountain Dew, Lipton, Evervess, Toma dzsúsz és üdítő, Toma Forrásvíz, Slice Lemonades, illetve kristályvíz. Az üdítők mellett a Lays és Cheetos chipsek forgalmazása is az új vállalat kezébe kerül.