Télen is népszerű úti cél a Balaton

 

Elégedettek a balatoni szállásadók az év végi ünnepi szezon forgalmával. Karácsonykor és a két ünnep között szinte valamennyi négycsillagos szállodában telt ház volt, az előfoglalások pedig azt mutatják, idén még tovább erősödhet a belföldi turizmus.

A szakemberek szerint egyre többen kapnak kedvet hozzá, hogy a téli időszakban is a Balatonnál pihenjenek, ez főleg a szolgáltatások bővülésének és a kedvező áraknak köszönhető. Tavaly a régióban Balatonfüreden nőtt a legnagyobb mértékben a belföldi vendégéjszakák száma.

A tavalyi évben került megrendezésre Balatonfüreden a vizes világbajnokság nyílt vízi futamai, ami közel 15 százalékos forgalomnövekedést jelentett a város számára.

Forsthoffer Ágnes, a Hotel Margaréta Balatonfüred igazgatója az M1-nek elmondta, a tavalyi évben is folytatódott az a trend, hogy a családok egyre gyakrabban döntenek amellett, hogy a karácsonyt és a két ünnep közötti időszakot is szállodákban töltik. Természetesen ennek több oka is lehet, mint például az, hogy a szállásadók rendkívül színes programokkal várják a pihenni vágyókat, akár családdal érkeznek, akár a nélkül.

Horgász az októberi napsütésben a balatonfüredi Balaton-parton 2017. október 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Illusztráció (MTI-fotó: Illyés Tibor)

Ahogy az igazgató elmondta, a füredi szállásadók java azon dolgozik, hogy egész éves nyitva tartással várják a vendégeket.

Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, rendkívül örvendetes, hogy nemcsak a külföldi, de a belföldi vendégek száma emelkedik. A hely és a helyhez kapcsolódó programok és szórakozási lehetőségek egyaránt vonzzák a látogatókat – tette hozzá az elnök.

Bár a statisztikák első sorban a négycsillagos szállodákra vonatkoznak, minden szállásadó és szolgáltató a jobb minőséget szeretné képviselni, bíznak a turizmus további növekedésében – hangsúlyozta Böröcz István.