Lázár: A mezőhegyesi ménesbirtok is bizonyítja, hogy az állam jó tulajdonos

 

Lázár János szerint a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a példa arra, hogy a magyar állam jó tulajdonos lehet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Mezőhegyesen sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a tangazdaság – mely 425 embernek ad munkát – nemcsak a térség, hanem a határon túli szórványban élők számára is munkalehetőséget jelent.

Szavai szerint Mezőhegyes a fejlesztések révén „Európa egyik legjobb mezőgazdasági vállalkozása és Magyarország legerősebb agrárcége” lehet.

Farkas Sándor, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos kiváló alapozóévnek nevezte a tavalyit, és elmondta, hogy a társaság vagyona 19,5 milliárd forinttal nőtt. A cég saját tőkéje a 2016-os 4 milliárd forintról idén a tervek szerint 23 milliárdra emelkedik, mérlegfőösszege 17,6 milliárdról 26 milliárdra emelkedik.

Hangsúlyozta, a legmodernebb technológiát szeretnék alkalmazni a tervezett fejlesztések során; a 2200 hektárnyi, egyszerre öntözhető földterület nagyságát megkétszereznék, amivel 2018-ban az ország számára példaértékű precíziós gazdaság alapjait teremtenék meg.