Ezek az év legdrágábban és legolcsóbban kínált ingatlanai

 

56 ezerszeres különbség volt az idén a legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett ingatlanok között; 5,6 milliárd forintos árával egy Andrássy úti kastély volt a legdrágább ingatlan, a legolcsóbb ingatlant, egy tápióbicskei házat ugyanakkor mindössze 100 ezer forintért adták.

Az idén is élénk ingatlanpiacon a legkeresettebb – 30 millió forintnál olcsóbb – lakásokon és házakon kívül voltak több milliárd forintért kínált ingatlanok, kastélyok és villák – derül ki az ingatlan.com rendhagyó összeállításából, amely az év legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett lakóingatlanait mutatja be.

A két véglet között 56 ezerszeres a különbség, a legdrágább ingatlant idén ugyanis több mint 5 milliárd forintért hirdették meg, a legolcsóbb pedig 100 ezer forintért. Összességében elmondható, hogy a legdrágább ingatlanokért – a jelenlegi nettó átlagfizetéssel számolva – több mint 800 évet kellene dolgozni, míg a legolcsóbbak egy 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbe kerülnek.

Legdrágábbak – több mint 800 évnyi átlagfizetésnek megfelelő áron

A legmagasabb árat egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos: 5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméteres alapterületű ingatlant.

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel, a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják. A harmadik a budapesti Svábhegyen található, ez egy 500 négyzetméteres 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül. Utána egy újabb Andrássy úti palota következik, a 14 szobás több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért 2 milliárd forintot kért a tulajdonos. Az ötödik pedig egy összesen 35 szobás, szintén az Andrássy úton található villaépület, amely 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

andrássy_5mrd

Legolcsóbbak – 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbért

A legolcsóbb ingatlanok az idén 100-390 ezer forint közötti áron kerültek a piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó állapotú házak.

tápióbicskei ház

Ezek közül is egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb, a 2 ezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres ház mindössze 100 ezer forintért került a piacra. Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek meg eladásra egy családi házat. Ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonos a Fejér megyei Rácalmáson lévő 70 négyzeméteres vályogházat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért. A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben 390 ezer forintot kértek egy felújítandó 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint 2 ezer négyzetméteres telek is tartozik.