„Magyarország? Hülyeség, nem volt semmi” – letagadta Rossi érdeklődését a magyar származású Sammie Szmodics

2024. március 15. 22:47

Beválogatták az ír nemzeti csapatba, így a magyar szövetségi kapitány és az ír támadó júniusban Dublinban tisztázhatják a nézeteltérést. 

2024. március 15. 22:47
Blackburn Rovers' Irish midfielder #08 Sammie Szmodics reacts during the English FA Cup fifth round football match between Blackburn Rovers and Newcastle United at Ewood Park in Blackburn, north west England on February 27, 2024.
Paul ELLIS / AFP

Nyitókép: Paul Ellis / AFP

„Láttam, hogy egyesek összakapcsoltak engem Magyarországgal, ahonnan a nagyapám származik. Még egyszer mondom: hülyeség, nem történt semmi”idézi Sammie Szmodicsot a Lancashire Telegraph. A Championship, azaz angol másodosztályú labdarúgóbajnokság góllövőlistáját 21 góljával vezető támadó ezzel gyakorlatilag ellentmondott Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki a válogatott keddi kerethirdetésén egy kérdésre azt válaszolta, korábban ismerősein keresztül puhatolózott Szmodicsnál, hogy szerepelne-e a magyar válogatottban. 

Idén nehezen tudom elképzelni, hogy bekerüljön további olyan játékos, aki nem Magyarországon született. A magyar válogatott kapcsán az összetartozás érzése fontos szempont. Nem szeretnék sok olyan játékost meghívni, akik miatt gyengülhet ez az összetartozás. 

Szmodics ügyében nagyon kellemetlenül érintett, hogy ki beszélhetett az ír médiának az ő meghívásáról, miután érdeklődtem nála arról, szerepelne-e adott esetben a magyar válogatottban. Vagy ő, vagy a menedzsere. És mi célból? Azért, hogy meghívják az ír válogatottba.

 Nincs szükségünk ilyen emberre, még ha technikailag jó játékos is.” – fogalmazott Rossi. 

A Nemzeti Sport még január közepén vette észre az Irish Examinerben megjelent hírt, amely szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívta a magyar nemzeti együttesbe a Blackburn támadóját, amire azért volt lehetősége, mert Szmodics egy korábbi vállsérülés és az útlevelével kapcsolatos problémák miatt nem léphetett pályára az ír válogatottban. 

„A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett 

a válogatási elvek már jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten kell, hogy a magyar válogatottban akarjon játszani

 és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkeznie is kell, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető az Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.” – válaszolt akkor az MLSZ az erre vonatkozó kérdésekre. 

A helyzet valószínűleg még ennél is bonyolultabb, hiszen a Lancashire Telegraph cikkében az olvasható, hogy a korábbi ír szövetségi kapitány, Stephen Kenny behívta Szmodicsot gyógyulását követően, de a játékos „személyes okok”visszalépett. Az edző ezután ugyanezzel indokolta, hogy novemberben nem szerepelt az ír válogatott keretében. 

Mindenesetre Szmodics vágya most teljesült, hiszen Írország új szövetségi kapitánya, John O'Shea meghívta a válogatott keretébe

és amennyiben március 23-án pályára lép a belgák ellen, többé esélye sem lesz, hogy a magyar válogatottban szerepeljen – más kérdés, hogy valószínűleg egyébként sem látnák szívesen ezt követően. 

Marco Rossi és Sammie Szmodics egyébként június 4-én Dublinban tisztázhatják az ellentmondást, a magyar labdarúgó-válogatott ugyanis ekkor találkozik az írekkel egy Eb előtti felkészülési mérkőzésen. A magyar labdarúgó-válogatottnak pedig van olyan brit játékosa, aki szintén magyar nagyszülője révén került be a nemzeti együttesbe, és mindennél jobban szeretne ott lenni az Eb-keretben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2024. március 16. 12:10
Erre az emberformára elég ránézni. Tipikus undormány ír a kinézetével a viselkedésével és a szövegével. Röviden. egy ír majom.
Bitrex®
2024. március 16. 06:53
A tetkói alapján nem lehet egy IQ bajnok. Szegény "magyar" nagypapi foroghat a sírjában.
numero1-2
2024. március 16. 04:31
A magyar válogatottat ki kell érdemelni. A magyar válogatotba akarni kell bekerülni. Küzdeni kell hogy bekerülhessen valaki. Sok sikert neki az ir válogatot kispadján. Azertvremélem oda bsszunk najd nekik 1-2golt tudhak hol a helyük🤣
Novicsok-5
2024. március 16. 02:20
Na mi van, nertársak? Most már szidjuk oly sok magasztalás után? Legalább ha tényleg magyar lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!