Indul a roham a hűtőkért és a mosógépekért

 

Megkapták a támogatói okiratukat az idei Otthon melege program első kedvezményezettjei. A műszaki áruházak megnövekedett érdeklődésre számítanak az akár 45 ezer forintos állami hozzájárulással megvásárolható műszaki cikkekre.

Összesen több mint 63 ezren nyújtottak be pályázatot idén az Otthon melege programra, amely a háztartási nagygépek (hűtők, fagyasztók, mosógépek és mosó-szárítógépek) energiamegtakarítást eredményező cseréjére irányult. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbb pályázatot pozitívan bírálják el. Több lépcsőben – időben és régióban – történnek a pályázatok elbírálásai, melyek közül közel 14 ezer pályázat jóváhagyása megtörténik novemberben.

A nyerteseknek kilencven napjuk van, hogy a kézhez kapott támogató okiratot bemutatva levásárolják a kedvezményt. Ehhez a „Jóváhagyott kereskedők ” bármelyikét választhatják, listájukat megtalálják a pályázati portálon.

MediaMarkt-műszaki cikkek - háztartási gépek

Az egyik legnagyobb műszaki áruházlánc az előző évek tapasztalatai alapján főként a magasabb energia besorolású termékek tekintetében számít nagy érdeklődésre, hiszen ezek esetében érhetik el a vásárlók a legnagyobb megtakarítást hosszú távon az alacsonyabb besorolású készülékekhez képest. Ezzel a vásárlók is tisztában vannak, a műszaki áruházlánc tapasztalatai szerint tavaly nyolcvan százalékkal több A+++ besorolású készüléket vettek az Otthon melege program beváltások idején, mint ugyanezen eszközök kevésbé takarékos típusaiból.

Előtérben a kedvezmények

A várható rohamra a műszaki áruházláncok raktárkészleteik növelésével készülnek, hogy minden kedvezményezettet azonnal ki tudjanak szolgálni. A szemfüles vásárlók emellett a támogatás beváltása előtt megnézik a műszaki áruházláncok kedvezményeit is, mert így még többet tudnak spórolni a vásárlás során, ezért a műszaki áruházláncok folyamatos akciókat tartanak, illetve kedvezményes hitelkonstrukciókkal segítik a nyertes pályázók beváltásait, mellyel összevonhatók az állami pályázat támogatásai.

Emellett a műszaki áruházláncok fix időpontra történő házhoz szállítást is kínálnak, valamint térítés ellenében beüzemelik a készüléket. A házhoz szállítás során a régit is elszállítják. Az eddigi Otthon melege programok elhasznált készülékeit a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Központ semmisítette meg korszerű technikai eljárással.