Új telefonos applikáció indult diákoknak

 

A Magyar Államkincstár 4 éve indította el nagy sikerrel a WebKincstár szolgáltatás kiegészítő elemeként az okostelefonon elérhető állampapír-forgalmazási elektronikus csatornáját, MobilKincstár néven. Tavaly ezt az alkalmazást bővítették a JátéKincstár modullal – derült ki az M1 délelőtti műsorából.

A játéKincstár néven indult új alkalmazás a MobilKincstár bővítéseként a pénzügyi és megtakarítási ismeretek játékos formában történő bővítésével járul hozzá a tudatosabb pénzügyi és befektetési kultúrához.

A JátéKincstár felhasználók két játékmód közül választhatnak, amelyek a „Gyors játék” és a „Küldetés játék”. A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat lehet teljesíteni úgy mint, szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A „Küldetés játék” során a felhasználó az előre összeválogatott feladatok teljesítését követően arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért.

JátéKincstáron keresztüli tallérgyűjtéshez nem kell más, csak okostelefon, illetve maga a MobilKincstár alkalmazás letöltése, és máris indulhat a játékos tanulás. A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár honlapján kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.