A BME és a Siemens meghosszabbítja a stratégiai együttműködést

 

Újabb 5 évvel meghosszabbítja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Siemens Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködést - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója példaértékűnek nevezte a közös munkát, és azt ígérte, hogy továbbra is támogatják az egyetemi és diákprojekteket, a hallgatók innovatív ötleteit, tehetségük kibontakoztatását, álláshoz jutásukat. Józsa János rektor az ipari együttműködések jelentőségét kiemelve elmondta, hogy a kapcsolatok bővítése, az új technológiák fejlesztése vezetheti sikerre az együttműködést – olvasható a közleményben.

A kedden aláírt keretszerződéshez a Siemens csoport több tagvállalata is csatlakozott. Az együttműködésben így mostantól részt vesz a közlekedés területén tevékenykedő Siemens Mobility Kft., a megújuló energiával foglalkozó Siemens Gamesa Renewable Energy Kft., és a szoftverfejlesztő evosoft Hungary Kft. is.

Az 1999-ben kötött megállapodást 5 évente újítja meg a BME és a Siemens, az idei az ötödik szerződés az együttműködés történetében. A partnerséget 2016-ban magasabb szintre emelték. Ezt követően a BME és a Siemens Magyarországon elsőként indított duális rendszerű, műszaki mesterképzést. A képzés elméleti részét az egyetem biztosítja, míg a munkaerőpiac gyakorlati elvárásait a Siemensnél ismerhetik meg a hallgatók.

A címlapfotó illusztráció.