Napos idő lesz a hosszú hétvégén

 

Vasárnap napközben a sok napsütés mellett nyugat felől átmenetileg szinte mindenütt megnövekszik, majd a déli óráktól nyugaton, késő délutántól keleten is jelentősebben csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli szél megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik. A  legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ) (Forrás: OMSZ)


A jövő hét elején, hétfőn napos idő várható északnyugaton gomolyokkal, a déli, délkeleti megyékben kicsivel több fátyolfelhővel. Csapadék általában nem lesz, de az északnyugati megyékben este egy-egy zápor, zivatar előfordulhat.

A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 13 és 20, nappal a amximum 29 és 33 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ) (Forrás: OMSZ)

Kedden többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de északon, északnyugaton gomolyfelhők képződnek, és ezeken a tájakon estefelé nem kizárt egy-egy zápor kialakulása. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Éjszaka 14 és 20, nappal 29 és 34 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Forrás: OMSZ) (Forrás: OMSZ)