Nagy erőkkel keresik a Hableány utolsó eltűnt áldozatát

 

Nagy erőkkel folyik a kutatás a Hableány sétahajó utolsó, eltűnt dél-koreai áldozata után: ma a Gemenci erdőt és környékét vizsgálják át a rendőrök a polgárőrökkel és a vadászokkal közösen.

Gál Kristóf, az ORFK szóvívóje az M1 aktuális csatornának elmondta: szerdán egy 18 kilométeres partszakaszt vizsgálnak át a rendőrök. A keresésébe a rendőrök mellett vízügyi szakemberek, polgárőrök és vadászok is részt vesznek.


A szóvivő szerint az átvizsgálást a folyó szélétől számító 60-80 méter szélességű sávban végzik keresőkutyákkal és drónos egységekkel, ugyanis itt vannak azok az uszadékok, amik a víz visszahúzódásával fennakadtak, és itt van a legnagyobb esély arra, hogy esetlegesen megtalálják az eltűnt dél-koreai hölgy holttestét.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35 fő tartózkodott, 33 fő dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. A baleset után hét koreai állampolgárt sikerült kimenteni, azóta 27 holttestet találtak.