Tarlós István elhalasztotta a Szentendrei út felújítását

 

Elhalasztotta a fővárosi Szentendrei út felújítását Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester, egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójával - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy „egy magát civilnek mondó óbudai lakos” feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot. A munkálatokat a vizsgálat lezárta után kezdi a BKK.

A Szentendrei út felújítása közhasznú beruházás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet – írta a Főpolgármesteri Hivatal.


A BKK pénteken azt közölte, hogy hétfőn kezdik a Szentendrei út felújítását a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között. Tarlós István tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát - emelték ki.

Azt írták: a területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával kapcsolatban Tarlós István főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni.

A pénteki közlemény szerint jövő tavaszig tart a felújítás.