Szijjártó Péter a parlamentáris diplomácia szerepéről tárgyalt az IPU elnökével

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a parlamentáris diplomácia növekvő szerepéről és jelentőségéről tárgyalt Gabriela Cuevas Barronnal, az Interparlamentáris Unió (IPU) elnökével kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte: a megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a folyamatosan változó világpolitikai és gazdasági helyzetben a parlamentáris diplomácia szerepe és jelentősége növekszik.

Világszerte számos olyan feszültség van, amelyek megoldására a parlamentáris diplomáciának széles eszköztár áll a rendelkezésére – tudatták.

Szijjártó Péter felhívta az Interparlamentáris Unió elnökének figyelmét arra, hogy a gyorsan változó világban Magyarország versenyképességének egyik kulcsa a kormány mögött álló stabil parlamenti háttér, amely segíti a gyors és ésszerű döntéshozatalt – áll a tárca közleményében.

Korábban az Országgyűlés IPU-tagságának 130. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést az Országházban. A rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke kiemelten fontosnak nevezte a nemzetközi együttműködést a globális problémák elleni fellépésben.