Fidesz: Karácsony Gergely ne trükközzön a parkolási szerződésekkel

 

Karácsony Gergely ne bújjon a jegyzője mögé és ne trükközzön az előnytelen parkolási szerződésekkel, hanem mondja fel azokat – szólította fel Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője Zugló polgármesterét szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus értékelése szerint folytatódik a zuglói parkolási botrány. Kifejtette: az önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételt tett, így mégsem bontják fel a parkolási rendszer működtetésére vonatkozó szerződéseket. Hozzátette: a szerződésbontást azért kezdeményezték, mert minden egyes nap egymillió forint folyik el, és lassan eléri az egymilliárdot az okozott veszteség. Zsigmond Barna Pál rámutatott: a szerződések felbontását látszólag Karácsony Gergely is támogatta szavazatával, de felháborító módon, most mégis a jegyzőjén keresztül akadályozza azt.

Karácsony Gergely ahelyett, hogy végre megoldaná az ügyet, hagyja tovább működni ezt az elképesztő pénzszivattyút – mondta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, aki alkalmatlannak nevezte az ellenzéki politikust a kerület vezetésére. Kitért arra is, beszédes, hogy a polgármester már a múlt héten a szerződések meghosszabbításáról tárgyalt zárt ajtók mögött.

Felszólítják Karácsony Gergelyt, hogy ne trükközzön, ne bújjon a jegyzője mögé, hanem szüntesse meg a szerződéseket. Arra is felszólítják polgármestert, hogy az emberei fizettessék vissza az eddigi veszteségeket, ne a zuglóiak állják az alkalmatlanságának az árát.

Kérdésre arról, hogy egy zuglói óvodában a közelmúltban falat kellett bontani a patkányok miatt, azt mondta: érdekes, hogy ez az eset is pont Zuglóban történt, ahol Karácsony Gergely a polgármester. Ez is az alkalmatlanságát mutatja, hiszen az óvoda önkormányzati fenntartású intézmény. Felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne riogasson, és végre biztosítson zuglói költségvetési forrást az érintett óvoda felújítására, cseréljék ki a szennyvízhálózatot, amit két éve kérnek.

Zuglói önkormányzat: Zsigmond Barna Pál a polgármesteri hivatalhoz forduljon a parkolás ügyében!

A jegyzőétől eltérő jogi álláspont esetén Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője keresse meg az önkormányzatot – közölte a zuglói polgármesteri hivatal szerdán az MTI-vel.

A hivatal reagálásában azt írta, az önkormányzati törvény szerint a jegyző és az aljegyző jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő. Ennek megfelelően a május 13-i rendkívüli ülésen szóban, majd írásban is jelezte a jegyző a képviselőknek, hogy jogszabálysértést észlelt.

Amennyiben Zsigmond Barna Pálnak a törvényességi kifogástól eltérő jogi véleménye van a zuglói képviselő-testületi ülésen hozott határozatokkal kapcsolatban, úgy az önkormányzat a hivatal@zuglo.hu címen várja tőle a jogi indokokat konkrét jogszabályi megjelölésekkel – olvasható a közleményben. Az ülésen a parkolással kapcsolatos szerződések felmondásával összefüggő előterjesztést a képviselő-testület elfogadta, a jegyző azonban bejelentette: törvényességi észrevételt tesz a döntéssel kapcsolatban.