Kormánypártok: Ujhelyi tisztázza magát

 

Ujhelyi Istvánnak tisztáznia kell, ki újította föl szeged-szőregi házát, ha a szocialisták európai parlamenti képviselőjének nincs titkolnivalója, mutassa be a rekonstrukció megbízásait és számláit – mondta Nacsa Lőrinc a kormánypártok képviseletében pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

A KDNP szóvivője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, a napokban a Szeviép építőipari vállalat egyik vezére azt „vallotta”, hogy cserébe az állami támogatásokért és megrendelésekért – egy közbeiktatott cég segítségével –, teljesen felújították Ujhelyi István házát.

A felújítások akkori értéke – a Szeviép-vezér szerint – 30-40 millió forint lehetett. A hírek szerint a felújított ház mögött saját wellnessközpont van szaunával, medencével, konditeremmel, a hatalmas telken borospincét, sétányt, kerti tavat is csináltak, illetve a házat kívül-belül felújították – mondta Nacsa Lőrinc.

Ujhelyi István napok óta idegesen cáfolja a hírt és fenyegetőzik – fogalmazott a politikus, aki szerint a helyzet egyszerűen tisztázható lenne a számlák és megbízások bemutatásával.

Elmondta, az EP-választás sorsdöntő lesz Európa jövője szempontjából. Ujhelyi István – ha nem számítjuk Tóth Bertalan elnököt, aki bejelentette, nem veszi át mandátumát – a szocialisták listavezetője. A választóknak tudniuk kell, kire adják szavazatukat, és tisztán kell látniuk ilyen ügyekben is – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.