Eljárást indít a médiatanács a Szenzációs négyes ügyében

 

Az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatár-besorolását hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatár-besorolását – tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Az eljárást azt követően kezdeményezik, hogy a műsorszám első, szeptember 2-ai adásban történtekkel kapcsolatban több beadvány is érkezett a hatósághoz – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Médiatanács azt vizsgálja meg, hogy a televízió a műsorszám korhatár-besorolásával megsértette-e a médiatörvény „klasszifikációs” rendelkezéseit.

A bejelentők sérelmezték a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket, amelyek, megítélésük szerint ellentétesek a jó ízléssel, szeméremsértők és káros hatással lehetnek a 16 éven aluli kiskorúak szellemi fejlődésére. Vagyis, a bejelentők szerint a csatorna nem megfelelő korhatár-besorolást alkalmazott, amikor a műsorszámot a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta – közölte az NMHH.