Befejezték a Dunában talált bomba hatástalanítását

 

A hirado.hu helyszínen tartózkodó munkatársának információi szerint valamivel fél 12 után befejezték a Dunában talált bomba hatástalanítását. A forgalmi zárakat feloldották, helyreállhatott a közlekedési rend a környéken.

A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú világháborús bombát hoztak felszínre. Gyújtószerkezetét kiszerelték, azt és a bombatestet az újpesti hadikikötőbe viszik.

Budapest, 2018. július 5. Tűzszerészek előkészítik az Erzsébet-hídnál talált világháborús robbanótest kiemelését egy honvédségi hajóról 2018. július 5-én. A bombáról korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen. MTI Fotó: Kovács Tamás

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Elsőként a Döbrentei téren élők hagyták az otthonaikat, és a Rudas Fürdőben sem maradhatott senki.

A bomba kiemelését délelőtt tíz órakor kezték meg, és fél tizenkettő körül fejezték be.

(Fotó: MTVA/Jerez J. Gyula)

(Fotó: hirado.hu/Jerez J. Gyula)

 

Rendőrök a Várkert rakparton az Erzsébet-hídnál talált világháborús robbanótest kiemelése előtt. Az I., az V. és a XI. kerületben több rakpartot, útszakaszt és épületet kiürítenek (MTI/Kovács Tamás)

Rendőrök a Várkert rakparton az Erzsébet-hídnál talált világháborús robbanótest kiemelése előtt. Az I., az V. és a XI. kerületben több rakpartot, útszakaszt és épületet kiürítenek (Fotó: MTI/Kovács Tamás)