Tizenhét országból érkeznek előadók a Babel Sound fesztiválra

 

Tizenhét országból érkeznek fellépők az idei Babel Sound világzenei fesztiválra, amelyet július 16. és 22. között nyolcadik alkalommal rendeznek meg Balatonbogláron.

A Balaton partján Bulgária, Ausztria, Spanyolország, Törökország, Szenegál, Guinea, Argentína, Szerbia, India, Izland, Ukrajna, Chile, Marokkó, Olaszország, Görögország, Albánia és Hollandia zenészei szórakoztatják a közönséget a hazai színtér képviselői mellett – olvasható a szervezők tájékoztató anyagában. Kitértek rá, a magyar előadók között lesz a Meszecsinka, a Holddalanap, a Chalaban és a DzsinnKalaDzsi is.

Megjegyezték, az ingyenes fesztivál minden napja gyermekeknek szóló zenés és meseelőadásokkal kezdődik. A közönség ezután tematikus kultúrsátrakban, interaktív programokon keresztül ismerheti meg a résztvevő országok kultúráját, szokásait, öltözetét, táncait. Olaszország, India, Indonézia, Spanyolország, Törökország, Perzsia, Portugália és Marokkó külön sátrat kap, ahol táncoktatások, táncházak, tésztagyúrás, maszkkészítés és számos más, érdekes program várja a látogatókat.

A fesztiválról bővebb információk a www.babelsound oldalon olvashatók.