Karácsony Gergely alkalmatlanságáról beszélnek a vetélytársai

 

Szemétdombok, parlagfű, hajléktalantanyák, lerobbant bérházak – ezt találta Berki Krisztián Zuglóban. A független főpolgármester-jelölt három és fél héttel az októberi választás előtt azt nézte meg, hogy egyik ellenfele, Karácsony Gergely milyen munkát végzett polgármesterként saját kerületében az elmúlt öt évben. Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy komoly eredményeket ért el Zuglóban – közölte az M1 Híradója.

Utcára dobált lomok, másfél méter magas parlagfű és hajléktalantanyák – Zuglóban készített felvételeket Berki Krisztián. Az ott élők szerint Karácsony Gergely polgármesterként semmit nem tett azért, hogy az ehhez hasonló telepeket felszámolják a kerületben.


Egyik kampányvideójában éppen a hajléktalankérdés megoldását ígéri a budapestieknek Karácsony Gergely. A Berki Krisztián videójában szereplő helyiek szerint viszont Zuglóban, ahol lehetősége is lett volna rá, ezt még csak meg sem próbálta rendezni a főpolgármester-jelölt.

A szintén főpolgármester-jelölt Berki Krisztiánnak több zuglói is beszélt arról, hogy Karácsony Gergely a kerületben semmit sem tartott be korábbi ígéreteiből. Az egyik katasztrofális állapotban lévő XIV. kerületi bérház lakói arra panaszkodtak, hogy a polgármester 2015-ben ígéretet tett az életveszélyes épület lebontására, de azóta sem történt semmi az ügyben.

A korábbi ígéreteivel és az általa vezetett kerület ügyeivel kapcsolatos kérdéseket Karácsony Gergely az újságírók előtt is rendszeresen kerüli.

Ennyi simlisséget és hazugságot, mint ebben a kampányban, én harminc év alatt soha sehol nem tapasztaltam még” – ellenfele viselkedését Tarlós István így értékelte az atv.hu-nak. A főpolgármester úgy fogalmazott: Karácsony Gergely tavasszal még könyörgött, hogy ne legyen kemény a kampány, ehhez képest egyfolytában gyalázkodik és övön alul ütöget.

Ő jelentkezett be, nem én hívtam. Csak kérlelt, hogy ne legyen kemény a vita” – fogalmazott Tarlós István, aki azt is hozzátette, hogy ha ezt Karácsony Gergely letagadja, akkor egy gazember.

Karácsony Gergely szerint ő nem könyörgött, bár azt a zuglói polgármester is elismert az atv-nek, hogy tavasszal négyszemközti találkozót kért Tarlós Istvántól. Arról azonban nem akart beszélni, hogyan zajlott a beszélgetés.

Karácsony Gergely állításainak valóságtartalmát korábban Puzsér Róbert is kétségbe vonta. Gyurcsány Ferenc pedig arról beszélt: pártja egyáltalán nem hisz Karácsony Gergely győzelmében, hiszen nincs támogatottsága – hangzott el az M1-en.