Az MSZP feljelentést tesz egy szolnoki önkormányzati lakás eladása miatt

 

A fideszes polgármesterek nemcsak Budapesten árulják ki az ingatlanvagyont, hanem a vidéki városokban is – mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Párttársa, Radócz Zoltán, Szolnok ellenzéki polgármesterjelöltje közölte, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz egy szolnoki önkormányzati lakás eladása miatt.

Harangozó Tamás a szolnoki ügy mellett felidézte a fővárosi várnegyedbeli ingatlanügyleteket, amelynek révén szerinte számos fideszes politikus, miniszter, Fidesz-közeli üzletember vásárolt, vagy bérel „potom áron” ingatlant. Reményét fejezte ki, hogy a hatóságok legalább olyan gyorsasággal reagálnak a szolnoki korrupciógyanús ügyre, mint ahogy tették azt a VIII. kerületben az ajánlóívekkel kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus közölte, ha az október 13-i választáson az ellenzéki jelöltek nyernek, akkor átvilágítják az önkormányzatok gazdálkodását, megszüntetik a pazarlást és a lopást, a forrásokat pedig az egészségügyre, az oktatásra, a helyi közszolgáltatásokra és értelmes munkahelyteremtő beruházásokra költik.

A szocialista Radócz Zoltán, aki a Momentum-DK-LMP-Jobbik-MSZP-Mindenki Magyarországa szolnoki polgármesterjelöltje azt mondta, az elmúlt időszakban a helyi Fidesz felgyorsította a határozott időre bérbe adott lakások eladását. Mint mondta, a lakásokat 2-4 millió forintért értékesítették, ezért közérdekű adatigénylés után betekintett az adásvételi szerződésekbe, de az értékbecsléseket nem kapta meg. Utóbbi miatt pert is indított – jelezte.

A polgármesterjelölt közölte, a szerződésekből kiderült, Kozák Ferenc, a szolnoki kisebbségi önkormányzat vezetője 4,1 millió forintért vásárolhatott meg egy értékes, Tisza-parti 76 négyzetméteres önkormányzati lakást tárolóval 2017-ben, majd egy hét múlva továbbadta saját bevallása szerint ötmillió forintért. Az ellenzéki politikus szerint a lakás a legrosszabb esetben is minimum 20 millió forintot ért 2017-ben. Erről az eladásról nem volt testületi döntés, a polgármester határozott – mondta.

Radócz Zoltán közölte, ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. A józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában történt szerdai házkutatásról kérdésre válaszolva Harangozó Tamás azt mondta, kiállnak Pikó András polgármesterjelölt mellett és részt vesznek a pénteki szolidaritási tüntetésen, amelyet „a putyini módszer magyarországi megnyilvánulása elleni” megmozdulásnak tekintenek.

Azzal kapcsolatban, hogy nyilvánosságra került egy, a VIII. kerületihez hasonló fotó az erzsébetvárosi ajánlóívek ellenőrzéséről is, a frakcióvezető-helyettes közölte, nevetséges, hogy egy politikai lapban megjelent cikkre a rendőrség azonnal ugrik és megszáll egy kampányközpontot. A fotóról azt mondta, nem tudja, miért kellene kommentálnia egy olyan fényképet, amelyen az ajánlóívek ellenőrzése történik.

Egy másik felvetésre, miszerint a magyar képviselőknek nem kellene-e támogatnia Trócsányi László uniós biztossá választását, Harangozó Tamás azt mondta, boldog lenne, ha a magyarok itthon is támogatnák egymást és nem azt látná egy önkormányzati kampány közepén, hogy a Fidesz a rendőrséget küldi rá az ellenfeleire.

Az MSZP-nek világos és egyértelmű értékei vannak, európai Magyarországot szeretnének – rögzítette, kitérve arra, azért sem tudják Trócsányi Lászlót támogatni, mert igazságügyi miniszterként az elmúlt években azért harcolt, hogy Magyarország ne csatlakozzon az európai ügyészséghez.