A Fidesz szerint Karácsony még mindig titkolózik a zuglói pénzügyekről

 

Továbbra is titkolózik Karácsony Gergely a zuglói pénzügyekről – így látja a Fidesz. Az egyik kormánypárti képviselő azt mondta: van olyan adat, amit 125 napja nem kap meg, de például a kerület folyószámlájának egyenlegére is 14 napja vár – egyelőre hiába. Karácsony Gergely kitart amellett, hogy nincs adóssága a kerületnek – közölte az M1 Híradója.

Többször próbált tájékozódni Zugló pénzügyeiről a Fidesz önkormányzati képviselője, jórészt hiába. Kovács Balázs azt mondta: a nyilvános információik alapján az látszik, hogy a XIV. kerület bevételei jelentősen elmaradnak a tervezettől, a telek- és épületeladásokból 1,9 milliárd forint hiányzik, a kinnlévőségek pedig elérik a másfél milliárd forintot.


Karácsony Gergely polgármester szerint jól gazdálkodik az általa vezetett kerület, hitelt pedig nem vett igénybe az önkormányzat. "Zuglónak nincs adóssága, nem is lehet, hiszen ehhez kormányhivatali engedélyt kellene kérnünk vagy kapnunk, amit nem is kértünk" – fogalmazott Karácsony.

A városrész jegyzője, Papp Imre azonban korábban épp az ellenkezőjéről beszélt. Az egyik bizottsági ülésen készült jegyzőkönyv szerint azt mondta: "Zugló valójában kétmilliárdos hitelből él, ami egyfajta védőpajzsként lehetővé teszi, hogy a kerület hónapról hónapra életben maradhasson." Papp Imre abszurdnak nevezte Zugló költségvetését, amely szerinte csak papíron létezik:

a számok mögött nincs valós pénz.

A Fidesz képviselője is aggályosnak tartja, hogy nem világos, miből finanszírozza a működését a kerület, ugyanis van olyan adat, amelyet több mint négy hónapja nem kapott meg, ezért már a bírósághoz fordult.

"Karácsony Gergely titkolózik Zugló kifizetetlen számláiról. Azt mondja, hogy nincs csődhelyzet, nem hitelből működteti Zuglót. A folyószámla-egyenleget 14 napja kértem le, hogy lássuk, hogyan áll Zugló gazdálkodása. Holnap jár le a határidő. Számomra érthetetlen, hogy egy számadatot miért nem tudnak egy órán belül kiadni egy képviselő számára" – mondta Kovács Balázs, Zugló önkormányzati képviselője.

Kovács Balázs azt is mondta, hogy a kerületi egyházaknak és több alapítványnak sem fizette ki a zuglói önkormányzat az ígért támogatásokat. Karácsony Gergely erre úgy reagált, hogy csak adminisztrációs mulasztás miatt csúsznak a kifizetések.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzatról még februárban derült ki, hogy zavarok vannak a gazdálkodásában, a fizetős parkolás például

több száz milliós veszteséget termelt a kerületnek.

Az elmúlt hónapokban azonban nem szívesen beszélt Karácsony Gergely a zuglói ügyekről – közölte az M1 Híradója.