Debrecen-kártyát vezetne be az ellenzék a megyeszékhelyen

 

Debrecen-kártyát vezetne be az ellenzék, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon „debreceniség” – jelentette be a megyeszékhely ellenzéki (DK, MSZP, Párbeszéd, Szolidaritás) polgármesterjelöltje.

Varga Zoltán azt mondta: másfél nap alatt összegyűjtötték a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások többszörösét, míg a képviselőjelölteké kevesebb mint egy hét alatt gyűlt össze.

A választók sok javaslatot tettek a jelenlegi városvezetésnek – mondta a polgármesterjelölt – ezek lényege szerinte abban foglalható össze, hogy „nem fordítottak kellő figyelmet” a debreceniekre.


Varga Zoltán szerint ezt jelzi, hogy sokan elhagyták a várost, csökken a lakosok száma. Éppen ezért be kell vezetni a Debrecen-kártyát, amelynek közösségépítő hatása lenne – mondta. A Debrecen-kártya feljogosítaná a tulajdonosát többi között arra, hogy évente egyszer teljes körű, ingyenes egészségügyi szűrésen vegyen részt.

Ahhoz, hogy akinek sürgős vizsgálatra van szüksége, 15 napon belül sorra kerüljön, további korszerű diagnosztikai berendezéseket – CT- és MR-készülékeket – állítanának be.

További terveiket sorolva megemlítette, hogy a bérlakásprogram megújításával lakhatást biztosítanának minden rászorulónak, a belvárosi övezetekben pedig a parkolás első fél órája ingyenes lenne.

A mintakártyák elkészültek, ezeket bemutatták az újságíróknak. A Debrecen-kártyákhoz várják a helybéliek támogatását – mondta az ellenzéki polgármesterjelölt.