Pesti Srácok: 5 év alatt 500 milliót dáridóztak el Soroksáron

 

Az eredetileg tervezett összegnél jóval többet, félmilliárd forintot fordított Budapest XXIII. kerülete zenés rendezvényekre – ezt írta a hétvégén a PestiSrácok.hu. A lap szerint az ügyben már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik, mert a lebonyolító cégekkel közbeszerzés nélkül köthettek szerződéseket. Az ügyekkel kapcsolatba hozott eddigi alpolgármester – aki októberben a városvezetői címért is indul – úgy reagált, hogy a hírportál információ valótlanok – hangzott el az M1 Híradójában.

Cikkünk frissült.

Soroksár egy különleges hely, bár a főváros egy kerülete, a nagyvárosias jellemvonása mellett akkor is egy nagy falu. És az is marad, ha ő fogja vezetni a kerületet – Soroksár alpolgármestere így érvelt amellett, hogy miért lenne alkalmas a polgármestersége. Weinmann Antal indulását egy az internetre feltöltött kampányvideóban jelentette be, érdemei között pedig egyebek mellett azt sorolta fel, hogy szereti a zenét és művészetet.


A kampányfilm mellett egy másik videó is szerepel Weinmann Antal közösségi oldalán. Az alpolgármesterről nemrég a PestiSrácok.hu írta meg, hogy jóvoltából a kerületben „öt év alatt félmilliárdot dáridóztak el.

A lap birtokába jutott dokumentum szerint az alpolgármester az elmúlt években mintegy 500 millió forintot adott ki a helyi rendezvényekre, többször is túllépve az önkormányzat által kijelölt keretösszeget.

Közben több rendezvény kivitelezésére közbeszerzési eljárás nélkül adtak megbízást, a NAV feketelistáján is szereplő Generálprodukció Kft. például állandó meghívottnak számított. A PestiSrácok.hu úgy fogalmaz: 2016-ban 51 millió forint helyett 96 milliót, 2017-ben pedig 91 milliót költöttek dínomdánomra, Weinmann Antalról pedig azt is hozzáteszik, hogy a jelenleg az Itthon Vagyunk Egyesület polgármesterjelöltjeként induló politikus Lagzi Lajcsi unokaöccseként a Dáridóban is feltűnt.

A családjával kampányvideójában maga is büszkélkedő Weinmann Antal saját közösségi oldalán valótlannak nevezte a róla megjelent információkat és azt írta: csak néhány rendezvény, például a gyereknap és a búcsú tartozott az ő felügyelete alá, amelyekre összesen 75 millió forintot költött el.

Korábban viszont egy másik bejegyzésben éppen ő volt az, aki saját magára kultúráért felelős alpolgármesterként utalt. Az ügyben pénteken a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított. Rigó Csaba elnök az M1-nek megerősítette, hogy bekérték a szükséges iratokat a soroksári önkormányzattól.

Az M1 stábja levélben kereste Weinmann Antal polgármesterjelöltet is. Szerették volna megtudni tőle, hogy az elmúlt években miért nem sikerült az eredetileg meghatározott forrásokból megvalósítani a soroksári rendezvényeket, és kerületvezetőként ő mennyi pénzt szánna zenés-táncos alkalmakra.

Weinmann Antaltól azt is megkérdezték, hogy az általa felügyelt eseményekre milyen szempontok alapján válogattak kivitelező cégeket, de az alpolgármester az M1 levelére az esti híradóig nem válaszolt.

Címlapi kép forrása: soroksar.hu